P24  Foto's die op één of andere manier iets met godsdienst te maken hebben..


HRBerlijn

In Berlijn springt er een auto door de gevel van het Hardrock café. Het loopt goed af. Wat wil je: 'God is my Co-Pilot!'

RussischRotterdam

In Rotterdam krijg je heibel als je een moskee wilt bouwen in traditionele stijl. Dan weet de halve LPF dat je zoiets niet doet in een moderne stad, zelfs niet in een straatje achteraf. Maar, een eindje verder, aan een doorgaande, drukke weg langs de Maas, staat wel een zeer traditioneel Russisch gebouw. Wat wil je, het is een gebouw van ons geloof, een kerk!

ChristusinTilburg

In de Sint Jozefkerk in Tilburg hangt ' The most realistic Christ on Earth'. Sommigen vinden het beeld 'knap ranzig', maar denk even na: de kerk staat aan een pleintje met verder alleen café's en roltrappen naar een winkelcentrum. Ieder jaar staat hier de grootste kermis van Nederland. Het kerkbestuur moest toch íets verzinnen om wat volk binnen te krijgen?

In Parijs is een high-tech nieuwbouwwijk, La Defense. Er is daar een kapel [Notre Dame de Pentecôte] waar iedere middag mensen binnen lopen voor een moment stilte; even inspiratie opdoen voordat het werk weer verder moet. De kerk is koel en strak, van prachtig materiaal gemaakt. In een nis zie je dit kunstwerk.

 Berlijn

In Berlijn stond een grote kerk op een rotonde in de binnenstad. Koning Christus keek in de hal van de kerk van grote hoogte op de gelovigen neer. In 1943 werd de stad gebombardeerd. De gewelven van de kerk storten in. Het gelaat van Christus raakte ernstig verminkt. Hij kijkt nog maar met één oog. De hand die het symbool van 'de waarheid' maakt, is geschonden. Het kunstwerk heeft een andere betekenis gekregen: NIET NOG EEN OORLOG, DAN BEN IK WEG!


Terug naar FotoMenu