SOFTWARE   MUSIC24  40VELD  PLAKBOEK  GELUID  RESAMPLE

BERICHT uit 2023
De laatste jaren programmeer ik in B4A, dwz basic for android. Wie dat wil verkennen, kan dat goed doen, want sinds 2020 is B4A gratis.
Android is niet altijd makkelijk, vooral niet omdat die duizenden android tablets en telefoons steeds nét iets anders zijn. Je moet als programmeur al die verschillen kunnen opvangen. Dat kan wel, maar voelt een beetje als strafwerk.

Ik heb in 2015-2023 een rekenprogramma gemaakt: 40Veld. Het staat nog steeds in de Google Play Store.
In 2022 verscheen mijn ATLAS11. Dat is een topografietrainer & nog veel meer. Creatieve gebruikers kunnen die app volledig naar hun hand zetten.


BERICHT uit 2010
Af en toe programmeer ik wat in Delphi, dat is een programmeeromgeving voor Windows, op basis van Pascal. Ik heb een echte licentie en mag dus programma's maken en die verkopen.
In de loop van de jaren heb ik van alles gemaakt. Vooral mijn programma ATLAS (nog geschreven in Turbo Pascal) was erg succesvol. Ik heb daarvan meer dan 800 exemplaren verkocht.

Je kunt mijn programma's downloaden en zelf gebruiken. Proberen is gratis; ga je er serieus iets mee doen, dan kun je wel een klein bedrag overmaken. (No problem: je mag zelf bepalen wat het programma waard is)

 • MUSIC24: (© TD 2023)
  downloaden
  Dit is een MUZIEKGRAPJE. De app is voor Android telefoon of tablet. Je kunt er allerlei geluiden uit halen en heb je creatieve ideeën, mail die dan maar aan de auteur.

 • 40SQUARE: (© TD 2015-2023)
  downloaden
  Een rekenprogramma (+ - / x) met veel grappige verrassingen: muziekjes en culturele plaatjes.
  KIJK OOK OP Google Play Store:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=td.fortysquare.free&hl=en&gl=US
   
 • PLAKBOEK: (© TD 2003-2009)
  downloaden
  (voor XP-computer)
  Iedereen met een digitale camera weet het te waarderen. Je weet hoe het gaat: je bent in een mooie streek of land geweest en je hebt honderden foto's gemaakt, allemaal in 'National Geographic' kwaliteit. Maar dan komt je probleem: hoe presenteer ik dit aan vriend en vijand, zonder dat zij mij uit zelfverdediging tegen de grond slaan?
  Het antwoord is: gebruik mijn PLAKBOEK programma en maak van je foto's een dynamische presentatie op een CD-rom, met geluid, video's en tekst. Het resultaat zal iedereen verbazen.
  Eindelijk iets anders dan powerpoint!
 • GELUID: (© TD 2009)
  downloaden (voor XP-computer)
  Zet dit programma in een map waar veel *.mp3 en *.wav bestanden staan.
  Klik op het programma en speel maximaal vier geluiden door elkaar af. Just for the fun of om de ULTIEME LUISTERERVARING?
   

 • RESAMPLE:  (© TD 2006-2009)
  downloaden (voor XP-computer)
  Dit is ook al een must-have voor fotografen. Je kunt er een groot aantal foto's tegelijk mee kleiner maken, bijvoorbeeld van highres naar internet kwaliteit. Vooral een groot voordeel als je een paar honderd JPG-foto's van 4000px breed ook in 800px wilt hebben. Dat is met de hand uren werk, maar Resample doet het voor jou, terwijl je de krant leest.