SOFTWARE ATLAS4  PLAKBOEK  GELUID  RESAMPLE

BERICHT uit 2020
De laatste jaren programmeer ik in B4A, dwz basic for android. Wie dat wil verkennen, kan dat goed doen, want sinds 2020 is B4A gratis.
Android is geen vriendelijke omgeving om in te programmeren, vooaral niet omdat die duizenden android tablets en telefoons steeds nét iets anders zijn. Je moet als programmeur al die verschillen kunnen opvangen. Dat kan wel, maar voelt ene beetje als strafwerk.

Ik heb in 2005 een rekenprogramma gemaakt: 40Veld. Het staat nog steeds in de Google Play Store.
In 2020 verschijnt mijn ATLAS10. Dat is een topografietrainer & nog veel meer. Creatieve gebruikers kunnen die app volledig naar hun hand zetten.


BERICHT uit 2010
Af en toe programmeer ik wat in Delphi, dat is een programmeeromgeving voor Windows, op basis van Pascal. Ik heb een echte licentie en mag dus programma's maken en die verkopen.
In de loop van de jaren heb ik van alles gemaakt. Vooral mijn programma ATLAS (nog geschreven in Turbo Pascal) was erg succesvol. Ik heb daarvan meer dan 800 exemplaren verkocht. Ik ben technisch niet sterk, maar mijn programma's doen het wel.

Ik ga zeker nog een keer een nieuw programma maken, waarmee je open vragen kunt stellen en beantwoorden, bij een ingewikkeld stuk tekst. Dat is ongeveer de Heilige Graal voor de programmeurs, maar ik weet zeker dat het kan, met de huidige computers.

Sinds kort kun je mijn programma's downloaden en zelf gebruiken. Proberen is gratis; ga je er serieus iets mee doen, dan heb ik geld van je nodig, want ik wil toch echt nog een keer miljonair worden. (No problem: je mag zelf bepalen wat het programma je waard is)

 • ATLAS4: (© TD 1993-2005)
  downloaden
  MSDOS programma, maar gewoon nog bruikbaar onder WinXP!
  Het is een atlas die de hele wereld in 20 kaartjes laat zien en training geeft om veel plaatsen te leren kennen en de naam te weten.
  Je kunt de plaatsen op de kaart uitbreiden zoveel je wilt.
  Je kunt ook bij een plaats een aardig stukje informatie typen, zodat het programma ook een encyclopedische functie krijgt.
  Het programma heeft ook een register, waarin je alle plaatsen die erin zitten kunt opzoeken.
  Puur nostalgisch en nu als weggevertje!
 • PLAKBOEK: (© TD 2003-2009)
  downloaden

  Iedereen met een digitale camera weet het te waarderen. Je weet hoe het gaat: je bent in een mooie streek of land geweest en je hebt honderden foto's gemaakt, allemaal in 'National Geographic' kwaliteit. Maar dan komt je probleem: hoe presenteer ik dit aan vriend en vijand, zonder dat zij mij uit zelfverdediging tegen de grond slaan?
  Het antwoord is: gebruik mijn PLAKBOEK programma en maak van je foto's een dynamische presentatie op een CD-rom, met geluid, video's en tekst. Het resultaat zal iedereen verbazen.
  Eindelijk iets anders dan powerpoint!
 • GELUID: (© TD 2009)
  downloaden
  Zet dit programma in een map waar veel *.mp3 en *.wav bestanden staan.
  Klik op het programma en speel maximaal vier geluiden door elkaar af. Just for the fun of om de ULTIEME LUISTERERVARING?
   
 • RESAMPLE:  (© TD 2006-2009)
  downloaden
  Dit is ook al een must-have voor fotografen. Je kunt er een groot aantal foto's tegelijk mee kleiner maken, bijvoorbeeld van highres naar internet kwaliteit. Vooral een groot voordeel als je een paar honderd JPG-foto's van 3000px breed ook in 640px wilt hebben. Dat is met de hand uren werk, maar Resample doet het voor jou, terwijl je de krant leest.